Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 500 g
średnia marchewka 2 szt
gałązki selaera 2 szt
ziemniaki 500 g
sól, cukier, pieprz do smaku
Przyprawa do zup Kucharek- w plynie do smaku
słodka śmietana 18% 150 ml
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
kości schabowe 500 g
por 1 mały kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Buraki umyć i ugotować w wodzie.
Po ugotowaniu zalać zimną wodą, ostudzić, obrać z łupin i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kości umyć i ugotować w wodzie prawie do miękkości.
Dodać umyte, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, obraną i startą na tarce marchew i posiekaną pietruszkę, seler i koper.
Dodać ziele i liść laurowy.
Gdy ziemniaki będą miękkie doprawić zupę do smaku, dodać ocet lub sok z cytryny.
Następnie dodać starte buraki.
Śmietanę rozrobić z mąką i zagęścić zupę.
Zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.12.2015 10:39
lubię taką
ZEWA 02.12.2010 17:14
o tak, jestem za
Babciagramolka 02.12.2010 15:41
Barszczyk pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak