Sposób przygotowania

Pokrojone mięso i słoninę wymieszać z solą, saletrą i przyprawami, włożyć do emaliowanej miski i pozostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia. Następnie wlać do mięsa 1 szklankę przegotowanej i przestudzonej wody, dodać czosnek utarty z solą i bardzo dobrze mięso wyrobić. Przygotowane jelita napełniać ciasno masą mięsną, zwracając uwagę, aby między kawałkami mięsa nie tworzyły się puste przestrzenie. Krążki napełnionej kiełbasy zawiesić na jeden dzień do obsuszenia, a następnie uwędzić. Przechowywać kiełbasę zawieszoną na drążku w chłodnej spiżarni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    musi być pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !