Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masła albo margaryny 20 g
ziemniaki 3
starta marchewka
sól,kminek
kwaśna śmietana
bulion warzywny 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

Posiekaną cebulę udusić na maśle albo margarynie. Dodać bulion jarzynowy, starte ziemniaki, marchewkę, sól oraz kminek i gotować 12 min. Wlać do zupy trochę kwaśnej śmietany i posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak