Sposób przygotowania

Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa. Posolić , popieprzyć , panierować w jajku i bułce tartej. Boczniaki oczyścić , przekroić na ćwiartki .Cebulę pokroić w piórka. Rozgrzać na dużej patelni łyżkę masła z łyżką oleju i smażyć przez 5 minut kawałki boczniaka do zarumienienia z obu stron .Wlać śmietankę i sos sojowy, doprawić pieprzem mielonym . Dusić na bardzo małym gazie. W tym czasie zarumienić na złoto na łyżce oleju cebulę . Dołożyć do boczniaka. Na 1 łyżce oleju i 1 łyżce masła usmażyć na rumiano kotlety , a potem włożyć je na patelnię z boczniakiem . Dusić ok. 5 minut przewracając w tym czasie kotlety na drugą stronę .
W czasie duszenia śmietanka powinna trochę odparować tak by powstał gęsty sos .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszne kotlety.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    W końcu znalazłam świetną propozycję jak urozmaicić i podgrzać wczorajsze kotlety, rewelacja!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    przepyszny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !