Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab wyśmienity do chleba

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sxhab 1 kg
sól 2 łyżki
pieprz 1 łyżka
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab wyśmienity do chleba

mięso należy umyć i osuszyć np ręcznikami papierowymi. potem zmieszać wszystkie składniki sól, pieprz i cukier mięso włożyć do woreczka foliowego wsypać mieszanke i dokładnie, szczelnie zamknąć. Włożyć do lodówki na ok 3 dni często przewracając z góry na dół by mięso mogło nasączyć się dobrze. Po tym czasie wyjąć mięso, osuszyć i włożyć do piekarnika na ok 45minut , dusić w temp 70 stopni. Idealne do chleba

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 12.01.2012 20:47
ja takze czosnek dodaje, cukru nigdy
rakow2
rakow2 10.07.2011 17:45
lubię schab
iwona332 21.06.2011 11:00
super
IlonaAlbertos 10.05.2011 15:17
Ciekawy przepis.
jacel 20.03.2011 15:00
super schabik
Emilia22 30.09.2010 08:06
super
Anna210 23.09.2010 12:45
cuker ? zawsze dawałam czosnek, musze sprobowac :)
marta639 17.09.2010 21:03
Wymiata :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak