Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe ,, z worka „:
Piekarnik rozgrzać do 200 *C. Ułożyć rękaw z zawartością w żaroodpornym naczyniu i piec ok. 50 minut .
Wyjąć – rozciąć ostrożnie rękaw ( by nie oparzyć się parą z wnętrza worka ).Podzielić na 2 porcje .Podawać z surówką .
Ponieważ nie przepadam za ,, gotowcami „ – wolę sama dobierać przyprawy zrobiłam obiad wg zasady Pomysł na Winiar ( chyba Karkówka z ziemniakami czy jakoś tak ) tyle , że użyłam własnej kompozycji przypraw. Muszę przyznać , że pomysł doskonały – zero roboty – a obiadek smakowity .
Zdecydowanie muszę kupić więcej tych worków do pieczenia mięs .
I jeszcze jedno – wiele osób pyta mnie czemu gotując w parowarze czy piekąc w Garnku rzymskim , folii aluminiowej czy teraz w rękawie foliowym używam zawsze choć minimalnej ilości tłuszczu ( oleju , masła ) . Po prostu przekonałam się , że przyprawy