Sposób przygotowania

Wymieszać olej , sos sojowy , miód i wetrzeć w mięso .Cebule pokroić w piórka .Ziemniaki obrać , umyć i jeśli są większe to przekroić .Sypkie przyprawy wymieszać .Włożyć do rękawa ziemniaki zmieszane z cebulką .Posypać mieszanką przypraw .Włożyć na to mięso. Zamknąć szczelnie worek .Obrócić workiem tak by wszystko się wymieszało.
Piekarnik rozgrzać do 200 *C. Ułożyć rękaw z zawartością w żaroodpornym naczyniu i piec ok. 50 minut .
Wyjąć – rozciąć ostrożnie rękaw ( by nie oparzyć się parą z wnętrza worka ).Podzielić na 2 porcje .Podawać z surówką .

Ponieważ nie przepadam za ,, gotowcami „ – wolę sama dobierać przyprawy zrobiłam obiad wg zasady Pomysł na Winiar ( chyba Karkówka z ziemniakami czy jakoś tak ) tyle , że użyłam własnej kompozycji przypraw. Muszę przyznać , że pomysł doskonały – zero roboty – a obiadek smakowity .
Zdecydowanie muszę kupić więcej tych worków do pieczenia mięs .

I jeszcze jedno – wiele osób pyta mnie czemu gotując w parowarze czy piekąc w Garnku rzymskim , folii aluminiowej czy teraz w rękawie foliowym używam zawsze choć minimalnej ilości tłuszczu ( oleju , masła ) . Po prostu przekonałam się , że przyprawy

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !