Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką wg Babcigramolki:

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koperek 3 łyżki (pokrojony)
pieczarki 6 szt.
jabłko 1 szt.
schab 3 kotlety
jajko 1 szt.
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką wg Babcigramolki:

Robię je gdy muszę przygotować obiad wcześniej a potem tylko podgrzać , a jednocześnie nie chce by były to takie zwykłe kotlety.

Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa. Posolić i popieprzyć. Panierować w jajku i bułce tartej .Usmażyć na smalcu na rumiano. Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na oleju. Dodać koper i utarte na tarce jarzynowej ( grube oczka ) jabłko. Dusić chwilę mieszając. Doprawić solą , pieprzem i curry. Kotlety ułożyć na blaszce do zapiekania . Wymieszać farsz pieczarkowo, koperkowo, jabłkowy z serem . Na każdym kotlecie ułożyć 1/3 farszu. Rozgrzać piekarnik. Wstawić blaszkę i zapiec kotlety tak by utworzyła się na nich ,, pierzynka „ ( ok. 5 minut ) .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 07.01.2012 19:26
mniam
Kopiko1983 21.03.2011 06:29
Przepysznie wyglądają :) Babcia wie, co dobre :)
beatkaa153 07.02.2011 11:27
apetycznie wyglądają
Dorota71 28.09.2010 12:43
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak