Sposób przygotowania

Taki pośredni między mielonym a całym kotletem .Usmażony , a potem lekko duszony.
Mięso posiekać bardzo drobno tasakiem . Cebule pokroić w piórka i zeszklić na 1 łyżce oleju – zdjąć z patelni. Połowę cebuli dodać z jajkiem do mięsa i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem .Uformować dwa spore kotlety .Obtoczyć je w mące . Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano z obu stron kotlety .Dołożyć masło i cebulkę .Wlać 1/3 szklanki wody i dusić kotlety pod przykryciem 15 minut .
Podawać z ziemniakami puree posypane natką pietruszki .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Piękna księga. Śliczne zdjęcia i bardzo apetycznie wyglądające potrawy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    jak zawsze Pani potrawy wyglądają bardzo smakowicie i zapewne jeszcze lepiej smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !