Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawa jednogarnkowa z parowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 30 dkg
cebula biała 2 sztuki
marchew 3 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
ziemniaki obrane 6 sztuk
zioła i przyprawy do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
zielenina do smaku
śmietana 12-procentowa 4 (do gotowania)
papryka zielona 3 sztuki
papryka żółta 3 sztuki
papryka czerwona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawa jednogarnkowa z parowaru

Mięso kroimy w kawałeczki, lekko przyprawiamy przyprawą uniwersalną i ziołami, dodajemy pokrojoną cebulę, marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki oraz paprykę w różnych kolorach i wszystko wrzucamy do parowara na 20 minut. Gotową potrawę można zabielić śmietaną i posypać zieleniną. Efekt końcowy - palce lizać!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 10.07.2011 17:44
o jej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak