Sposób przygotowania

Aronie i liście umyć, następnie zalać je zimna woda dodac cukier i gotować 30 min. Odstawić na 24 godz. przecedzić i dodać kwasek cytrynowy, po ostudzeniu dodac spirytus i rozlać do butelek. Z podanego przepisu możemy uzyskać ok 5 litrów nalewki.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    kotlet

    piłem u znajomego, pyszna ta nalewka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mario1

    oj tak pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo ciekawa kompozycja z tymi liśćmi- muszę przetestować w przyszłym roku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ładna fotografia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !