Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagówka w pomidorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagówka 2 kg
cebula 1 kg
marchew 1 kg
przecier pomidorowy 2 małe słoiczki
olej 1/2 l
sól 3 łyżki
cukier 3 łyżki
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagówka w pomidorach

Szparagówkę podgotować 5-10 min (pokrojoną w słupki) w osolonej wodzie. Marchew zetrzeć na grubej tarce, cebulę w plasterki – paski.
Marchew i cebulę podgotować na oleju, dodać przecier pomidorowy, odcedzoną szparagówkę i resztę składników, wszystko podgotować. Na koniec gotowania dać 2 łyżki octu.
Przełożyć do słoików i można pasteryzować 15 min. Spożywać na gorąco lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak