Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
sól 3 łyżki
chili w proszku 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
cukier 1,5 szklanki
czosnek 2 główki
olej 10-12 łyżek
ocet 10 % 1,5 szklanki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po meksykańsku

Ogórki – obrać, pokroić jak na pikle, zasypać solą, wymieszać i zostawić na 3-7 godzin. Następnie odcedzić i przełożyć do słoików, zalać zalewą. Główki czosnku – wycisnąć. Składniki zagotować ok. 3 min. i zalać ogórki i pasteryzować 5-10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak