Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowo-paprykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
pieczarki 1,5 kg
woda 6 szklanek
ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowo-paprykowa

Cebulę i paprykę pokroić i zasolić osobno na noc.
Pieczarki pokroić i wrzucić na osolona wodę (z 1 łyżeczką kwasku cytrynowego) zagotować i odcedzić!
Dodać zalewę. Wszystko razem gotować ok. 15 min i przekładać do słoików.
Po wyjęciu zimą ze słoików odcedzić z zalewy, dodać ugotowane, starte na tarku jajka, doprawić majonezem, śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak