Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 2 szt
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
wino białe wytrawne 0,5 szklanki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w winie

Filety podzielić na porcje. cebulę zetrzeć na tarce. Musztardę wymieszać z oliwą, winem i cebulą. Doprawić solą. Brytfanę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na niej porcje mięsa, polać sosem i szczelnie zawinąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 35-40 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 10.07.2011 17:44
a co na to kurczak ze go opili ?
adam1f 21.05.2011 00:12
pycha
Izabela28 26.02.2011 12:24
smaczne;)
zuzanna6 21.10.2010 10:22
ciekawy przepis ,wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak