Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĄTRÓBKA W SOSIE JABŁKOWO-CEBULOWYM.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dag
olej do smażenia
mąka 1 szkl
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
koperek
cebula 2 szt
jabłko winne 3-4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: WĄTRÓBKA W SOSIE JABŁKOWO-CEBULOWYM.

Wątróbkę namoczyć w mleku na godzinę.
Odsączyć.Wyjąć żyłki i białe części.Małe kawałki wątróbki otaczać w mące.Krótko usmażyć.Cebulę i jabłka obrać, rozdrobnić: w cząstki i piórka.Cebulę dusić, pod koniec dodać jabłka, doprawić, wymieszać.Jeśli będzie zbyt gęste podlać odrobiną wody.Do sosu włożyć zesmażoną wątróbkę.Dusić pod przykryciem 10 min.Posypać koperkiem lub natką.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.12.2010 10:08
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak