Sposób przygotowania

Na patelni podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szynkę pokrojoną w paseczki a następnie szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy chwilę by odparować nadmiar wody.
Gdy farsz przestygnie dodajemy połowę startego żółtego sera, mieszamy.

Rurki Cannelloni napełniamy farszem (ja je obgotowałam 1 minutę) i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Przygotowujemy sos beszamelowy. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, chwilę ją smażymy a następnie porcjami dolewamy mleko, ciągle mieszamy. Sos należy gotować przez kilka minut nie przerywając mieszania. Doprawiamy go solą pieprzem oraz startą gałką muszkatołową i dodajemy resztę sera. Gdy ser się rozpuści i sos stanie się jednolity polewamy nim rurki cannelloni a następnie zapiekamy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 170ºC.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie te smaczki, a danie wyglada apetycznie :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    wygląda świetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !