Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe risotto

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dag
ryż
dynia 70 dag
natka pietruszki 1 pęczek
cebula
czosnek
białe wino 1 szklanka
bulion 3 szkl
masło 3 łyżki
sól i pieprz
żółty ser starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe risotto

dynię obrać,pokroić w kostkę,pieczarki w półplasterki.pieczarki podsmażyć na łyżce masła.w garnku na reszcie masła zeszklij posiekaną cebulę i czosnek,wsyp ryż i mieszaj,aż stanie się szklisty.zalej winem,wymieszaj.gdy ryż wchłonie płyn,dodaj dynię i pieczarki.wymieszaj.zalej 2 szklankami bulionu.na małym odniu gotuj 18 min.uzupełniając bulionem.na koniec dodaj ser i pietruszkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 28.06.2011 22:26
super
balbina1 19.09.2010 16:48
super wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak