Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana
jajko 1 sztuka
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka

Ziemniaki na leży obrać, umyć, ugotować. Wystudzić dobrze, a następnie zmielić w maszynce. Na stolnicy wymieszać zmielone ziemniaki z dwiema łyżkami mąki ziemniaczanej i około szklanką mąki pszennej, oraz jajkiem. Gdy ciasto jest już gotowe, dzielimy je na kawałki, formujemy podłużne wałeczki, które tniemy na nieduże kawałeczki. Wrzucamy je do garnka z wrzącą wodą, gotujemy chwilę i po wypłynięciu na powierzchnię wyjmujemy. Podajemy same, okraszone tłuszczem lub z sałatką warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 20.12.2010 20:25
Uwielbiam kopytka a niestety rzadko mam okazję je zjeść
ziutula
ziutula 17.12.2010 03:33
kopytka są pycha.
Magda60 26.11.2010 09:49
pycha
Ntalia 24.11.2010 09:46
Pycha:)
eli82 24.11.2010 09:39
uwielbiam
Agnieszka172 21.09.2010 20:44
lubię i jadam
Katarzyna/kate1980 21.09.2010 14:19
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak