Sposób przygotowania

Ziemniaki na leży obrać, umyć, ugotować. Wystudzić dobrze, a następnie zmielić w maszynce. Na stolnicy wymieszać zmielone ziemniaki z dwiema łyżkami mąki ziemniaczanej i około szklanką mąki pszennej, oraz jajkiem. Gdy ciasto jest już gotowe, dzielimy je na kawałki, formujemy podłużne wałeczki, które tniemy na nieduże kawałeczki. Wrzucamy je do garnka z wrzącą wodą, gotujemy chwilę i po wypłynięciu na powierzchnię wyjmujemy. Podajemy same, okraszone tłuszczem lub z sałatką warzywną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    lubię i jadam
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ntalia

    Pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kopytka są pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam kopytka a niestety rzadko mam okazję je zjeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !