Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby smażone

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 10
Kolendra cała Prymat 7
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
boczek 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby smażone

Słonine lub boczek podsmażamy na patelni. Dodajemy cebulę pokrojoną w talarki. Smażymy kilka minut, aż boczek sie będzie wytapiał. Dodoajemy grubo pokrojone prawdziwki. Wrzucmy liść laurowy i ziele angielskie. Owoce jałowca oraz kolendre ubijamy w moździerzu i dodajemy go grzybów, gdy zaczna puszczać soki. Smażymy do momentu wyparowania soków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.07.2012 17:50
Lubię takie :)
BernadettaP 29.12.2011 10:02
to lubię !
Sroczka 26.11.2011 10:43
uwielbiam takie grzybki
Ewa/kalapurtka 21.09.2011 22:10
pycha
pacpaw 15.07.2011 23:43
Smak prawdziwków został nie tylko został zachowany ale wzbogacony :o) Ogólnie prawdziwki lubię doprawić porządnie.
Jolanta_P-S 15.07.2011 19:26
a te przyprawy nie zabijają smaku tych prawdziwków? Niedługo będzie prawdziwkowo!
treonina 10.07.2011 00:10
grzybki są bardzo dobre, ale osobiście nie przepadam za tymi które się ślimaczą
Izabela/bella81 30.05.2011 00:20
pyszności
Iwona51
Iwona51 24.04.2011 12:07
smaczne
Motorek 20.03.2011 00:34
uwielbiam
ben-ka 02.11.2010 13:50
Grzybki to ja lubię:)
Joanna108
Joanna108 31.10.2010 15:46
Aromatyczne te grzybki :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak