Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijasy bankietowe

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 70 dag
żółty ser 20dag
marchewka z rosołu
suszony grzybek
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: zawijasy bankietowe

Męso należy pokroić na plastry w poprzek włókien i zbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć a następnie lekko skropić olejem. Na każdym plastrze ułożyć słupek boczku, marchewkę, żółty ser i ogórek. Taki zawijas należy zwinąć ciasno i obwiązać nitką. Zrumień na oleju na złoto, przełóż do rondla. Podlej małą ilością wody. Do smaku dodać liść laurowy i grzybek. Dusić na małym ogniu do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 29.03.2011 16:33
ciekawe
sirheron 19.09.2010 21:44
coś nowego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak