Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą, przyprawami, skropić oliwą i wermutem. Odstawić na ok 4 godz. Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym, wlać na dno 1/2 szkl. wody. Na mięsie ułożyć kawałki masła, morele i skórkę. Piecz pod przykryciem ok. 1 godz. w temp 180 st C, polewając sosem i odwracając mięso. Ostatnie 15 min. piec bez przykrycia by zarumieniła się skórka.Brzoskwinie podgrzać razem z syropem. Pieczeń pokroić na plastry, podawać z pokrojoną pomarańczą, brzoskwiniami i żurawiną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacyjny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !