Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fajitas

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
cebule 2
czosnku 4 ząbki
sól, pieprz
oliwa
tortille pszenne 4
kwaśnej śmietany kubek
tequilii 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Fajitas

Polędwiczkę płuczemy, usuwamy błonki i kroimy w paseczki. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany czosnek oraz tequilę i wstawiamy do lodówki by mięso się zamarynowało.

Paprykę i cebulę kroimy w paseczki.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso. Następnie dodajemy warzywa, sól i pieprz i podsmażamy razem aż warzywa zmiękną.

Tortille podgrzewamy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

Na każdą tortillę nakładamy porcję mięsa oraz kleks śmietany i zwijamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.08.2011 14:02
ciekawa
agnieszka189 04.01.2011 19:38
jest to klasyczna potrawa meksykańska i tak się właśnie nazywa, robi się ją z kurczaka, wieprzowiny, wołowiny lub krewetek, pycha
Bagatelka
Bagatelka 04.01.2011 15:19
a skąd się wzieła taka nazwa?
ewelinapac 24.09.2010 19:28
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak