Sposób przygotowania

Polędwiczkę płuczemy, usuwamy błonki i kroimy w paseczki. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany czosnek oraz tequilę i wstawiamy do lodówki by mięso się zamarynowało.

Paprykę i cebulę kroimy w paseczki.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso. Następnie dodajemy warzywa, sól i pieprz i podsmażamy razem aż warzywa zmiękną.

Tortille podgrzewamy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

Na każdą tortillę nakładamy porcję mięsa oraz kleks śmietany i zwijamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawa nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a skąd się wzieła taka nazwa?
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    jest to klasyczna potrawa meksykańska i tak się właśnie nazywa, robi się ją z kurczaka, wieprzowiny, wołowiny lub krewetek, pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !