Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone ziemniaki z szynką i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
gotowana szynka 10 dag
ser gouda 20 dag
Pęczek dymki 1 szt
pomidor 1 szt
olej 2 łyżki
jogurt naturalny 30 dag
czosnek 2 ząbki
pęczek szczypiorku 1 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone ziemniaki z szynką i serem

Ziemniaki wyszorować, przekroić wzdłuż na połowy, następnie wydrążyć łyżeczką, pozostawiając brzeg grubości 1 cm. Wydrążony miąższ posiekać. Szynkę i ser pokroić w kostkę. Cebulki posiekać, a szczypior pokroić. Pomidor pokroić w kostkę. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Na oleju podsmażyć posiekane ziemniaki i cebulki. Zdjąć z ognia, wymieszać z resztą składników, przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki ułożyć na natłuszczonej blaszce i wypełnić farszem. Piec około 50 minut. Jogurt wymieszać z wyciśniętym czosnkiem i pokrojonym szczypiorem dymki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 16.01.2012 07:09
pycha
Roman5 27.10.2010 17:58
świetne
minka 17.09.2010 12:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak