Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z dipem czosnkowo imbirowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ugotowane mięso wołowo - drobiowe 30 dag
sos sojowy 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
szczypiorek posiekany 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z dipem czosnkowo imbirowym

Ciasto na pierogi: 2,5 szklanki mąki, pół szklanki gorącej wody, 1 łyżka oleju, 1 jajko. Wszystkie składniki zagnieść w ciasto , przykryć mokrą ściereczką, odstawić na 20 minut.

Dip: 1 duży ząbek czosnku posiekany w drobną kosteczkę, 1 łyżka posiekanego świeżego imbiru, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka octu ryżowego, 0,5 łyżeczki cukru. Wszystkie składniki wymieszać , odstawić.

W tym czasie zmielić ugotowane mięso, wymieszać z sosem sojowym, wyciśniętym czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem, przyprawić pieprzem.

Ciasto rozwałkować wykrawać krążki, nakładać po łyżce farszu, zawijać na pół tworząc pierożki :) Wychodzi ok 25-30 pierogów.
Gotować w osolonej wodzie (z dodatkiem łyżki oleju) do miękkości. Podawać z przygotowanym dipem. Pychotka!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 23.06.2011 12:07
ślinka cieknie
Myszka75 18.12.2010 15:09
mniam, mniam:)
beatkaa153 12.10.2010 21:08
super
Natalia/tubisiek 22.09.2010 09:56
pomysłowe! chętnie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak