Sposób przygotowania

Mak oparzy i dwa razy zemlec. Żółtka utrzec z cukrem, dodając stopniowo mak. Następnie dodac wszystkie pozostałe składniki, a na końcu ubitą pianę. Pieczemy około 30-35 min. Gotowe przekładamy dowolnym kremem. Polecam krem od karpatki lub metrowca.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    lubię takie właśnie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ja też bym go zjadła, ze względu na mak.
  • 5
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciasto dobre, ale szkoda by mi było go psuć kupnym kremem i to karpatkowym.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !