Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

0,5 kg kiszonej kapusty
0,3 kg białej kapusty
2 duze cebule
40 dag parzonego wędzonego boczku
sól, pieprz mielony, Przyprawa do zup Kucharek-
1 op. makaronu łazanki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą

Kapustę białą pokroić w niezbyt dużą kostkę.Kapustę kiszoną drobno pokroić, ew. przepłukać (trzeba uważać, żeby nie była za mało kwaśna). Obie kapusty ugotować (oddzielnie), Boczek i cebulę pokroić w drobna kosteczkę i przesmażyć.Kapusty odcedzić, wymieszać, dodać do nich boczek z cebulką. Wymieszać, doprawić. Ugotować makaron (nie za miękko).Połaczyć wszystkie składniki, wymieszać, włożyć do naczynia żaroodpornego, Przykryć i zapiekać ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:51
Prosto i smacznie.
czekoladka_m 13.06.2013 13:51
Pyszne, bardzo lubimy łazanki:)
Joanna108
Joanna108 02.07.2011 20:33
jedna z moich ulubionych potraw
Izabela/bella81 10.11.2010 22:47
oj, zjadłabym nawet teraz:)
iwona332 22.09.2010 22:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak