Sposób przygotowania

Kapustę białą pokroić w niezbyt dużą kostkę.Kapustę kiszoną drobno pokroić, ew. przepłukać (trzeba uważać, żeby nie była za mało kwaśna). Obie kapusty ugotować (oddzielnie), Boczek i cebulę pokroić w drobna kosteczkę i przesmażyć.Kapusty odcedzić, wymieszać, dodać do nich boczek z cebulką. Wymieszać, doprawić. Ugotować makaron (nie za miękko).Połaczyć wszystkie składniki, wymieszać, włożyć do naczynia żaroodpornego, Przykryć i zapiekać ok. 30 min.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    oj, zjadłabym nawet teraz:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jedna z moich ulubionych potraw
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pyszne, bardzo lubimy łazanki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Prosto i smacznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !