Sposób przygotowania

Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody. Gdy zmięknie dodać
wrzącej wody i wymieszać, aż się rozpuści. Banany obrane ze skóry zmiksować na gładką masę. Dodać cukier i sok z cytryny. Wymieszać. Dodać żelatynę. Śmietanę i trochę cukru ubić na pianę. Należy uważać, aby nie zrobiło się masło. Dodać naturalny jogurt i delikatnie wymieszać. Połączyć ją delikatnie, aby nie opadła śmietana, z masą bananową. Bananowy deser
przełożyć do pucharków. Można udekorować bakaliami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Ten deser pewnie jest przepyszny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Brzmi apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !