Sposób przygotowania

Skrzydełak umyc, odciąć końcówki i włożyc do 2 litrów wody. Zagotować,odszumowć i włożyć warzywa pokrojone wg. uznania i kalaiora (uprzednio wymoczonego w zakwaszonej wodzie i podzielonego na małe różyczki). gotować ok. 30 min Zaprawić śmietaną, wsypać drobno pokrojony koperek. Podawać z osobno ugotowanym makaronem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    prosta zupka i smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    mój mąz bardzo lubi kalafiorową
  • 4
    original
    Opublikowano

    polly66

    fajnie tylko szkoda,że dałaś to samo zdjęcie i tutaj i do innej kalafiorowej :) może zamiast osądzać kogoś bezpodstawnie zajmiesz się swoją księgą?ah! i odpowiadając na twoje zarzuty-tak masz rację to nie ja gotuję to taki mały krasnal spod łóżka wychodzi:)
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    polly66, tak się nie da rozmawiać.Tak, zdjęcie jest to samo, dawno zgłoszone (tez chyba długo już czekasz na usunięcie?)do usunięciaTak, masz rację, powinnam więcej uwagi poświęcić swoim przepisom. Gdyby była możliwość edycji, nie miałybyśmy problemów.Chyba nie sądzisz,że zrobiłabym to dla 20 pkt?!I tak na koniec, nie miałam w stosunku do Ciebie złych intencji, ale widzę na forum, że lubisz mieć wrogów.Na mnie nie licz-nie chcę być niczyim wrogiem!Pozdrawiam Cię!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczna
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    pyszniutka ,zawsze na czasie mniam ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    smaczna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !