Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zurekpolski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

250 gram boczku, 2 zabki czosnku,
biała kiełbasa 2 kawałki
kiełbasa śląska 2 kawałki
zakwas 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zurekpolski

Kiełbasę pokroić w krążki. Cebule w kostkę, podsmażyć. Dodać boczek pokrojony w kostkę, kiełbasę i majeranek podsmażać wszystko razem, zalać wywarem jarzynowym, dodać pieprz, sól, liść laurowy, czosnek oraz ziele angielskie do smaku. Wlać zakwas i dodać jeszcze majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 17.05.2012 15:16
bardzo lubię
wolochski 02.07.2011 22:49
super
Izabela/bella81 17.03.2011 00:20
uwielbiam
Mario1 04.10.2010 12:15
Moja ulubiona zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak