Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sol.pieprz, papryka,cukier, 1 łyzeczka musztardy
pietruszka korzeń 1 szt.
przecier pomidorowy 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do ryby

Warzywa obrać umyć i pokroić w słupki, ewentualnie zetrzeć na grubej tartce. Podsmażyc na rozgrzanym oleju, dodać pół szklanki wody, przykryć dusic 10 min. Do sosu dodać przecier pomidorowy , doprawić do smaku sola, cukrem, pieprzem i papryką oraz musztardą. Sosikiem polać podsmażone kawałki ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak