Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle cielęce z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 1 łyżka
śmietana 12-procentowa 0,5 szkl.
masło 3 łyżki
cebula 1 szt.
górka cielęca 40 dag
pieczarki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle cielęce z pieczarkami

Mięso umyć osuszyć, podzielić na cztery kotlety, natrzeć z obu stron czosnkiem. Mięso rozbić tłuczkiem na grubość około 1 cm , pieczarki pokroić w plasterki, cebule tak samo i podsmażyć na oleju oba składniki. Gdy pieczarki puszcza sok zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok 10 min. Kotlety smażyć 3,4 min z kazdej strony na rozgrzanym maśle. Pieczarki doprawić sola i zdjąć z ognia doprawić śmietaną. Sznycle polać pieczarkowym sosem,udekorować natka pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 20.03.2011 18:35
ale by zjadł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak