Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalesniki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka ok 2 szk
mleko 2 szk
jajko 2
szczypta soli
olej 2 łyżki
Farsz:
pieczarki 1 kg
parówki cienkie 10 szt
ser żółty 30 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Nalesniki faszerowane

Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Usmażyć cienkie naleśniki.
Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć, aż woda z nich wyparuje, doprawić Vegetą.
Naleśniki cienko smarujemy farszem, kładziemy parówkę (obraną z folii) i zawijamy w rulon.
Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym żółtym serem.
Zapiekamy ok 15 min w temp. 160C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 05.11.2010 10:32
Prosta ale smaczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak