Sposób przygotowania

Filet drobiowy umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry. Rozbić, pociąć na prostokąty. Środek każdego prostokąta przeciąć nożem -tak jak się wycina tradycyjne faworki. Posypać przyprawami, pieprzem, solą, jarzynką, itp i odstawić na godzinę do lodówki. Gdy najdą smakiem, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Przełożyć jak tradycyjne faworki i smażyć z obu stron na gorącym oleju.

Taki nietypowy chrust można podać (nie tylko) w Tłusty Czwartek z ziemniaczkami, sałatką warzywną.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ciekawy przepis
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    nie przypuszczalam ze można wymyslic cos tak fajnego:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne naprawdę wyglądają jak faworki. Muszę spróbować i zaskoczyć rodzinkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    GreenFox

    Prawie jak ciastka :P
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Bardzo ciekawe, trzeba wypróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mi sie podoba aż ślinka leci
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    rzeczywiście mięso wygląda jak faworki! super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    kapitalne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !