Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowa szarlotka sypana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
kasza manna 1 szkl
cukier 1 szkl
mielone migdały 1/2 szkl
margaryna 1/2 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowa szarlotka sypana

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Mąkę, cukier, kaszę, migdały i proszek do pieczenia wymieszać. Do wysmarowanej foremki wysypac 1/3 sypkiej mieszanki, na to położyć połowę jabłek, znów składniki sypkie, jabłka i sypkie. Na wierzch zetrzeć na tarce zimną margarynę. Piec ok 1h w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.09.2012 08:12
tanie, łatwe i dobre ciasto
katarzyna124 11.12.2010 14:31
Z migdałami jeszcze nie jadłam, do wypróbowania:)
PaniMISIOWA 18.11.2010 20:13
apetyczne ciastko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak