Sposób przygotowania

Drożdże pokrusz, zalej 150 ml letniej wody i odstaw, by napęczniały (ok. 5 minut). Mąkę wsyp do miski, na środku zrób dołek, wlej drożdże, dodaj łyżkę oliwy, sól i cukier. Wszystkie składniki wyrabiaj przez 10 minut na gładkie, elastyczne ciasto, dodając -jeśli trzeba -mąkę. Z ciasta uformować kulę, przykryj ją ściereczką i odstaw na 2 godziny w ciepłe miejsce.
Teraz nagrzej piekarnik do temperatury 260°C. Przygotuj nadzienie: pieczarki umyj, pokrój w talarki. Ser zetrzyj na wiórki, szynkę w plasterki,
Ciasto uformować w płaski, cienki placek, rozłóż go na blasze posypanej mąką posmaruj przecierem pomidorowym i posyp przyprawa do pizzy. Na cieście ułóż pieczarki, szynkę, pokrojone , ser posyp jak już będzie prawie upieczona

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !