Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z kurkami o kwaskowatym smaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5l
ziemniaki 500g
kurki 200g
kminek
śmietana
masło 2 łyzki
natka pietruszki
sól
ocet winny łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z kurkami o kwaskowatym smaku

Pokroic ziemaniki w ksotek, przesmażyć na łyżece masła, zalać bulionem. Dodac kurki, czesc odłozyc na pozniej. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem, gotować, aż ziemniaki zmiękną, dodać śmietanę, przyprawić octem, tak żeby był lekko kwaskowaty smak, dodac natkę. Odłozone kurki przesmazyc na maśle i dodać na talerz do zupy. Zupe oczywiscie mozna tez zmiksowac. I np dodać do niej połowki ugotowanych jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 11.01.2011 11:42
Apetyczna zupka :)
Jolanta40 21.09.2010 07:07
pięknie wygląda
iwa643 18.09.2010 08:01
fajne dobre na pewno
Ewa111 17.09.2010 13:02
Jadłam kiedyś podobną zupę i bardzo mi smakowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak