Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka piwa jasnego
2 jajka
sól do smaku
1/4 kg mąki(około-ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany)

Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.Naleśniki przykryć folią,żeby zmiękły.Miękkie naleśniki zwinąć(każdy osobno) w rulon i pokroić jak makaron.
Do garnka włożyć umytą porcję rosołową,obrane i umyte jarzyny,dodać kucharka,wlać 4 litry wody i ugotować.Wyjąć z zupy porcję rosołową (mięso z porcji rosołowej zostawić do farszu,np do pierogów) i jarzyny (pokroić na mniejsze kawałki).Do wywaru włożyć szpinak,dodać do smaku czosnek,gałkę muszkatołową i pogotować 10 minut.Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę,przesmażyć,dodać do zupy i zagotować.Jajka dokładnie roztrzepać i wlać do zupy mieszając.Do zupy wrzucić jarzyny i zmiksować.Zupę doprawić maggi do smaku.Na talerze wlać zupę i na środek dodać makaron naleśnikowy.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    zdrowa i pyszna...
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Ach, zielono mi... Pięknie wyglada!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne pyszności....szpinak lubię..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Zielona i zdrowa, fajna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !