Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mango banana bread

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
olej z pestek winogron 3/4 szkl.
mąka 2 i 1/2 szkl
proszek do pieczenia łyzeczka
mango 1
cukier 2/3 szkl
brązowy cukier 1/2 szkl
skórka z cytryny
sól 1/4 łyzeczki
cynamon łyzeczka
rodzynki 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mango banana bread

Jajka łączymy z olejem i mlekiem ubijajać na małych obrotach. W misce łączymy mąkę, cukry, sodę, proszek, sól i cynamon. Do mokrych skałdników dodajemy suche składniki i znawu na małych obrotach mieszamy. Na koniec wrzucamy rozgniecione banany, rodzynki, skorke z cytryny i pokrojone w kostkę mango i mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą i pieczemy w 180 stopniach ok 60-70 minut. Mi wyszły z tej ilosci 2 keksówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 28.03.2011 11:26
do wypróbowania, wygląda bardzo apetycznie.
eli_555 12.01.2011 23:14
pychota
Jolanta40 21.09.2010 07:08
z wyglądu przypomina keks, ale z przepisu nie
amorzenek 20.09.2010 07:21
fajny przepis chyba zrobie to
iwa643 20.09.2010 07:12
fajny przepis
Karolcia12 17.09.2010 22:33
To musi być dobre:))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak