Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z solą. Wsypać do miski, wbić jajka. Dodać tyle wody aby masa była sztywna.

Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy, zostawić żeby wyschło.

Wyschnięte ciasto pokruszyć na kawałki i zetrzeć na tarce. Boczek podsmażyć w rondelku a wytopiony tłuszcz zachować. Mięso nie będzie potrzebne, chodzi o smak.

Tłuszcz wlać do rondelka, dodać bulion i gotować. Kluski wrzucać na gotujący bulion i gotować 4-5 minut. Podawać z gulaszem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam kluseczki :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    takich jeszcze nie robilam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Fajne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    z kluskami nigdy nie robiłam gulaszu, więc warto wypróbować:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    go gulaszu chyba wolałabym bez boczku, a jeżeli z boczniem to same kluski :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !