Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski do gulaszu z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
sól 1 łyzka
jajko 2 sztuki
woda 60 ml
2 plasterki boczku 2 sztuki
bulion wołowy 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski do gulaszu z boczkiem

Mąkę przesiać z solą. Wsypać do miski, wbić jajka. Dodać tyle wody aby masa była sztywna.

Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy, zostawić żeby wyschło.

Wyschnięte ciasto pokruszyć na kawałki i zetrzeć na tarce. Boczek podsmażyć w rondelku a wytopiony tłuszcz zachować. Mięso nie będzie potrzebne, chodzi o smak.

Tłuszcz wlać do rondelka, dodać bulion i gotować. Kluski wrzucać na gotujący bulion i gotować 4-5 minut. Podawać z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.11.2011 08:12
fajne
Anna141
Anna141 28.03.2011 09:19
palce lizać :)
Marta98 17.02.2011 20:42
super
Ela20 08.02.2011 11:16
go gulaszu chyba wolałabym bez boczku, a jeżeli z boczniem to same kluski :)
Izabela/bella81 18.01.2011 11:06
z kluskami nigdy nie robiłam gulaszu, więc warto wypróbować:)
Grażyna13 28.11.2010 19:48
Fajne !
Ela20 05.10.2010 20:45
ciekawy przepis :)
sylwiachmiel 12.08.2010 10:41
takich jeszcze nie robilam
Natalia/tubisiek 15.06.2010 17:18
uwielbiam kluseczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak