Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zmieszać z olejem dodać udka i odstawić do lodówki na 30 minut. Po upływie tego czasu, garnczek z olejem, cebulą i udkami wstawiamy na małym ogniu i wszystko razem dusimy. Gdy cebula
lekko zmięknie dodajemy marchew
pokrojoną w talarki, pokrojoną drobno paprykę
oraz kostkę rosołową, wszystko razem mieszamy i chwile podsmażamy. Dodajemy piwo i solimy. Gotujemy
na małym ogniu 15 - 30 minut. Po ugotowaniu udka wyciągamy, a warzywa
wraz z sosem miksujemy na jednolitą masę. Podajemy z ryżem, ziemniakami, frytkami lub chlebem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    supe
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    hmmm... mąż się ucieszy :) zrobię!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !