Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6 sztuk
mąki (w tym 2 łyżki kakao) 1,5 szklanki
cukru 1 szklanka
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
cynamonu 1 łyżeczka
mleko 3 szklanki
budyniu śmietankowego 2 opakowania
margaryny 1,5 kostki
dżem do posmarowania
poncz do nasączenia
cappuccino 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem

Z podanych składników upiec biszkopt. Ugotować budyń dodając 2 łyżki cukru więcej niż w przepisie na opakowaniu. Do ostudzonego budyniu dodać margarynę i utrzeć na jednolitą masę. Następnie do masy dodać trzy łyżki cappuccino (można więcej). Ciasto przekroić na pół. Spodnią część ciasta lekko nasączyć ponczem (0,5 l zaparzonej kawy posłodzonej i wystudzonej). Posmarować dżemem i wyłożyć krem. Przykryć drugą połową ciasta. Także nasączyć. Polać polewą czekoladową i udekorować. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 03.01.2012 23:00
Fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak