Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone grzybki z pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzybów 50-60 dag
cebuli 1 sztuka
siekanej natki pietruszki 2 łyżki
jajek 4 sztuki
sól, pieprz do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone grzybki z pietruszką

Grzyby obrać, pokroić, umyć i włożyć na patelnię. Podlać sporą ilości wody i zagotować ok. 10 minut. Odlać powstały wywar, dodać masło i pokrojoną w piórka cebulę. Oprószyć solą, pieprzem i dusić ok 20 minut. Wbić jajka, wsypać pietruszkę i smażyć do ścięcia jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiurek 27.10.2010 09:07
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak