Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń migdałowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukier 6 łyżek
aromat migdałowy
mąka ziemniaczana 2 łyzki
mąka pszenna 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń migdałowy

Jak przy gotowaniu zwykłego budyniu. Mleko nastawiamy, odlewamy trochę. W tym odlanym rozpuszczamy pozostałe składniki. Kiedy mleko zagotuje się, zestawiamy garnek z palnika, wlewamy mieszankę mąk cały czas mieszając. Nastawiamy jeszcze na chwilę na palnik i gotujemy cały czas mieszając.

Podajemy z płatkami migdałów lub z czekoladą :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 28.01.2011 15:22
napewno dobry
cukiereczek 28.12.2010 11:56
Pyszne
Grażyna13 13.12.2010 15:42
Coś pysznego :)
dorota20w 13.12.2010 15:21
ja też go lubię :)
Tahitha 12.12.2010 11:05
Uwielbiam migdały... pycha...
banditka 02.11.2010 10:52
nie jadlam takiego wyprobuje
Tahitha 02.11.2010 10:33
Lubię migdały, budyniu tak sama nie robiłam ale spróbuję.
Jolanta40 01.11.2010 10:24
nigdy nie robiłam sama budyniu
iknkirke 02.10.2010 16:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak