Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety cielęce z żurawinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kotlety cielęce bez kości 4 po 170 gram 700 gram
cukier drobny 120 gram
sól 1/2 łyżeczki
woda 80 ml
żurawina
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety cielęce z żurawinami

Kotlety usmażyć na oliwie aż będą brązowe, następnie odlać tłuszcz.

Dodać pozostałe składniki. Zagotować. Ogień zmniejszyć i dusić pod przykryciem przez 30 minut. Kotlety podawać polane sosem.

Ja osobiście używam żurawiny mrożonej i wychodzi wspaniale.

Kuchnia Szwedzka. Idealnie pasują do fasolki szparagowej zielonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 07.03.2012 00:09
dobre
Ela20 06.09.2010 21:33
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak