Sposób przygotowania

Jabłka:
Obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na grubych oczkach i zesmarzyć lekko w rondlu w celu odparowania wody.
Białka:
2białka ubić z 3/4 szklanki cukru na sztywną masę.
Ciasto:
2,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 lub 4 żółtka, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy dokładnie połączyć, utrzeć mikserem. Ciasto podpiec. Kiedy się zarózowi, posmarować dżemem porzeczkowym i nałożyć jabłka, następnie białka ubite z cukrem i przykryć cienką warstwą ciasta. Piec niecałą godzinę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Jesień bez szarlotki jest stracona
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pychotka
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    dobrze wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !