Sposób przygotowania

Warzywa umyć, marchew,pietruszkę oskrobać.
Kapustę poszatkować, cukinię zetrzeć na szatkownicy lub pokroić w plastry. Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, por pokroić w cienkie półkrążki a paprykę w paski.
Warzywa wymieszać z olejem, przegotowanym i ostudzonym octem, cukrem i solą, wsypać natkę. Dokładnie wszystko wymieszać, przykryć i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie jeszcze raz dobrze wymieszać i nakładać do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 15-20 minut.
Jest to porcja na 10-11 słoików o pojemności 0,5 litra.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    W zimie jak znalazł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    jadłam kiedyś podobną i bardzo mi smakowała :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    super pomysł, na pewno wypróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    rewelacja, na pewno zrobie jak bedzie sezon :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    jest super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !